AC-service

AC-SERVICE

SÖDERMALM BILVERKSTAD

Serva och reparera luftkonditioneringen på vår certifierade verkstad! 

AC-SERVICE

Är det varmt i bilen?

Om du misstänker att AC:n slutat fungera eller fungerar dåligt, kontakta oss så ska vi hjälpa dig! En bra AC-service kan räcka för att din AC ska fungera optimalt igen!


Vi är en certifierad verkstad för AC-service och AC-reparation. Vi felsöker, servar och byter ut eventuella reservdelar vid behov.


Pris AC-service från 990 kr


Detta ingår i vår AC-service:

- Kontroll av täthet och eventuella läckage i systemet

- Tömning av gas

- Påfyllning av olja och köldmedie*

- Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden

- Kontroll av kompressorns funktion

- Kontroll av kondensorfläkten

- Bedömning av drivremmarnas skick


Vi kan göra arbetet medan du väntar. Brukar ta 30-40 min.

Oftast fungerar AC:n bra igen efter en service med påfyllning av köldmedie (gas), men om någon reservdel slutat fungera eller om det finns läckage i systemet kommer du även att behöva byta ut dessa reservdelar för att ACn ska fungera optimalt. Vi kan således inte diagnosticera eventuella trasiga delar i AC-systemet innan vi har gjort en service med påfyllning av köldmedie.

Om vi finner att någon reservdel slutat fungera kan du förstås boka en ny tid för reparationen som således är ett separat jobb och ingår inte i själva servicekostnaden. En AC-service garanterar sålunda inte att bilens AC kommer att fungera fullt ut, men är nödvändig som ett första steg och för de flesta tillräcklig för att få en fungerande AC. 

 

De senaste åren har vissa bilmärken börjat bygga AC-system med nytt miljövänligare köldmedie (R1234yf) som är mycket dyrare. Av den anledningen är AC-servicen på dessa bilar från 1900kr. Kolla med oss innan så kan vi kolla upp om din bil ha den nya köldmedien.


Hör av dig och boka din AC-service redan idag så ska vi hjälpa dig!